Home.jpg

HET VERHAAL VAN DE KORU, het ontvouwend varenblad, van en door Sandra Cox.

Ik ben ‘bewust’ met de Koru in aanraking gekomen tijdens een prachtige reis in Nieuw-Zeeland in 2006. De Koru is een belangrijk symbool van en voor de Maori’s (oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland).

Zonder te weten waar de Koru synoniem voor stond, had de Koru hanger een grote aantrekkings-kracht op me. Na aanschaf op een markt in Christchurch kreeg ik de symboliek te horen van de maker van dit prachtige exemplaar.

De Koru, ontvouwend varenblad, staat voor een nieuw begin, nieuw leven en groei. De vorm is afgeleid van het jonge varenblad dat zich ontwikkelt en uiteindelijk ontvouwt uit de bescherming van een ouder varenblad. Dit proces verwijst naar de levenscyclus van de mens. Ook symboliseert de Koru de eeuwige rust en vrede van het woud en is een uiting van het verlangen van de mens omringd te zijn door deze elementen.

En dat was het ook in zekere zin voor mij, een nieuw begin. Vrede en rust in het hart, het centrum van bewustzijn. In Nieuw-Zeeland heb ik een ervaring gehad van eenwording. Buiten was binnen en binnen was buiten. Uitkijkend op een prachtig meer in een wonderschone omgeving heb ik de puurheid ervaren in mij en alles om mij heen. Toen kon ik het nog niet zo verwoorden, het enige wat ik kon uitbrengen waren de woorden: “kun je heimwee hebben naar een plek waar je nog bent”.
Die plek was het bewustzijn in en achter mijn hart. Nu begrijp ik dat het verlangen naar puur Zijn daar versterkt tot mij gekomen is. Eenworden met de puurheid van het land was voor mij een herkenning, een soort van wedergeboorte. Die ervaring heeft mij tot in elke cel in mijn lichaam geraakt. Ik wist ook dat ik daar niet kon blijven en terug moest naar de ‘westerse’ wereld om dit door te geven. Puur Weten dat het zo moest gaan.

Dit heeft wat strubbelingen in mij veroorzaakt, als zeer sensitief persoon kwam ik terug in de herrie, stank, drukte. Dit verschil in frequentie van buiten en binnen zorgde voor overgevoeligheid van deze prikkels en ik wist even niet waar ik HET moest zoeken. Een verhuizing naar rustiger Limburg, waar mijn roots liggen, was het ook niet. Ik besefte dat ik het van binnenuit moest veranderen, van binnen naar buiten en moest leren omgaan met de wereld van buiten. En dat ik een manier wilde vinden hoe de  overgangen voor mezelf gemakkelijker te maken. Ik besefte dat dit de zoektocht van mijn leven was, maar nu bewust kan maken, omdat ik nu weet waar ik naar zocht. Mijn Ware Zelf.

Niemand kan dit voor je doen, alleen jijzelf. Graag ondersteun ik je hierin waar mogelijk door je handvatten aan te reiken om dit proces te ondersteunen en te bespoedigen. Het grootste goed op aarde is immers liefde voor alles wat is. Welke omstandigheden er aan de ‘buitenkant’ ook aan je voltrekken, niemand kan jou weghouden van leven, liefde, harmonie, vrede en volmaaktheid.

Nieuwsbrief

Gratis Nieuwsbrief